Her kan du lese om alt det rare (og av og til fornuftige) som skjer på Rendedal Gard. Her kan du få med deg alt i frå daglege rutinar,
artige dyrehistoriar - triste og glade nyheiter. Kanskje det kan bli ei dagbokside med alle stega mot ein gard i full drift :)

Legg gjerne att ein kommentar det er alltid kjekt!!

tirsdag 14. september 2010

Innedag

Fins vel ikkje meir sjølvpining enn å stenge seg sjølv inne ein dag, spesielt med visjon om å kvitte seg med hybelkaniner og edderkoppspinn - er ein sorgtung dag med slik slakting av dyr! :)
Som om det ikkje er nok laga eg plana om å OMMØBLERE!!! Himmel og hav, ser jo ut som ting formeirar seg når ein begynner å flytte på dei:) Trur snart eg og tingfamilien treng større hus enn huset på prærien :)

Idag passar det med DAGENS DYR: 


DORIS

Doris kom til Rendedal gard våren 2008 i lag med 2 søsken - ho hadde som visjon for livet å bli slakta 6 mnd seinare - ho ville bli slaktegris når ho vart stor! :) Akk men sjebnen ville noke anna - i detta tilfellet var sjebnen meg:)


Med heile sommaren til hjelp vart heile familien Rendedal einige om at vi trengte berre kjøt frå 2 griser, og det hadde vore kjekt å prøve med grisunge produksjon.:)  Det vart haust og søsknane hennas forsvant, ho sjønte ikkje koffor dei hadde gått i fra busta og tærne uttafor fjøsen hehe fy meg!


Men griser er jo som oss mennesker - veldig sosiale dyr.
Doris trengte ein venn:) Det vart meg:)
Hehe vi tilbrakte MAAAAAAAAAAAANGE tima i lag første vinteren.
Når eg var heime fra sjøen gjekk vi lange turar i skog og mark nesten kvar dag:) Doris fekk knaske hasselnøtter og grave i jorda, vi trimma og helt kverandre med selskap :) hihi ja vi sprang! Sprang så vi så vi var galne! Og lo så tårene trilla :D Eg satte igang å spurte og ho etter hahahahah så morsomt det var! :) Vis ho ville leike så grynta ho og dytta til meg i beina og hoppa fram og tilbake til eg begynte å springe:) Skal sjå om eg har film i fra det :D

 

 

Hehehe ja det var tider det:) Eit par hysterisk galne brunstar seinare fekk vi ho endelig drektig :)Det var spennande å få til, både eg, Doris og dyrlegen var like uerfarne:) Men vi klarte det til slutt. Spørst om det hadde med at ho klarte å kle litt av dyrlegen :) Fødselen skulle komme i gang i juni, ventetida var lang :D Og jula var jo før det :) hehe da fekk ho jo komme inn å få pepperkake :)

I mellom tida kom våren med iseting og vedkløyving, Doris var med på det meste:)
Doris fekk nytt hus ute, med gjørmedam uttafor:)
 Hold dikka fast, vart skikkelig mimring her - og eg har skikkelig masse bilder :) For å være ærlig så er eg litt sentimental her eg sitter. Sukk!
http://www.dailymotion.com/video/x28eaj_whitney-houston-i-will-always-love_music

Viser godt at ho er drektig:)
:)
Heite sommardagar før fødselen

 

Ser sprekkferdig ut, ei par daga før. Jiiiizes vi er spent :)
My boobs my boob my boobs are okey :D
Hehehehe det var gris som var temaet dei dagane for å sei det sånn :) Ho skulle føde på bursdagen min, eg overnatta i lag med ho natta før det sjedde :) 
Eg slenger med eit par videoar til, fra ei sliten høggravid dame og fra at ho lagar klart reiret :) 

6.juni kom det 14 sjønne nøster:) Får slenge med noken søte beibi bilder :D

Heilt nyfødte:) 


I år fekk ho tilsammen 20 stykker, 14 av dei lever enda - enn så lenge.
Og i forsøk på å være ein "fornuftig bonde" :D hahahhahaha har eg bestemt meg for ikkje å ha nokon gris på overvintring i vinter - tjener meir på å ha 3 oksar i staden.
Men jammen sa pappa han skulle lage til plass til ho..... så no begynner eg å tvile igjen


Hehehe detta vart ei lang histoie om eit dyr :) Men det er meir der det kjem i frå:) De får gi beskjed vis de vil ha resten av Doris historien ein dag :) Får vel gi meg i denna omgang:) hehehe eg kan ikkje få nok bilder og videoar av ho og ungane :D Dei er så fantastisk fasinerande! :)
Ååååååe like før eg begynner å grine her eg sitter - vart skikkelig lei meg. Enten må eg ombestemme meg eller så må eg tøffe meg skikkelig opp !

Må berre fortelle frå idag - forar grisene med traktor, dei får så masse mat den store gjengen :) Dei flytter seg nesten ikkje når eg kjem :) Hehehe eg gjekk ut til dei, og Doris mor kjefta på meg - kosa så sjelden med ho no! Men eg gjorde litt godt igjen idag, klødde ho masse på ryggen :)
Ho har skifta bust i sommar, i vår var sikkert busta 10 cm lang :D Men no har ho mista alt det og ny bust er på veg ut - skikkelig stiv 1 cm lang bust. Eit skikkelig mannfolk med 3 dagers skjegg er barnemat i forhold:) Så det er soooooooo ekkelt å ta på! Med flate hender gnikka eg fram og tilbake alt eg hadde på Doris sin rygg:) (trur ikkje eg blir kresen på hårete mannerygga heretter :D )
Store flassflak spruta og det prikka i hendene mine mens eg holdt på :D Men måtte berre fortsette for ho likte det så godt :) heheeh var faktisk kvitt belegg på bakken etterpå :D

neineineinei!!! No måååååååååå eg gi meg :) Får avslutte no!!!
Får slenge med ein passande sang
http://www.youtube.com/watch?v=m9Ur5ck-8DA

9 kommentarer:

 1. hahaha! so genialt :D

  SvarSlett
 2. Hehehe derfor kan eg blogge, for eg har dyr som er intereante :D syns eg veffal :D

  SvarSlett
 3. Herligt!! Husker da Doris var skeptisk og oversåg meg i sommer, haha :)

  SvarSlett
 4. Haha! so morsomt Renate, allti like spennande med Doris=)

  SvarSlett
 5. jippi:) Folk kommenterar :) hihihi:) hehehe ja ho er litt sær:) Eg vart skikkelig trist idag, og såååå i stuss igjen om eg skal ha ho eller ikkje! Uff paps altso, av og til er han meir mjuk enn meg:)

  SvarSlett
 6. Du kan ikkje slakte kompisen!

  SvarSlett
 7. Nei stakkar!! Det er litt forræderi!

  SvarSlett
 8. hehehe neeeeeeei gris er ikkje gift :)

  SvarSlett